Historie

Min første korthår ”Harringgårds Trille” købte jeg i 1974 af møbelpolstrer Johannes Harring i Hjørring. Trille var en god jagthund, svær at dressere og ikke den store prøvehund. Hun havde det med at gå sine egne veje – udstillingsmæssigt slog hun ikke til, 2. præmie var det højeste, hun kunne opnå. Jeg blev hurtigt klar over, at jeg stilede højere. 1. præmie skulle det mindst være og gerne endnu mere. Nu 34 år senere er der selvfølgelig en utrolig masse ting, jeg er meget stolt af og rigtig godt tilfreds med. Bl.a. er de 3 hunde, jeg har i dag 5. og 6. generation i lige linie efter Trille. De to - Mille og Zuki er begge udstillingschampions og præmieret på fuldbrugsprøver.

Kenneler der har haft indflydelse på min avl

I de 30 år, der er gået, siden jeg startede, er og har der været mange spændende kenneler og hunde, som jeg kunne tænke mig at få parret ind i min linie. Dem vil mange af jer finde i jeres stamtavler, hvis I når langt nok tilbage:

ennel Harringgård     Kennel Harringgård   v/ Johannes Harring. Som før nævnt var det her, det startede med Trille. Johannes var ikke den store avler, havde han en god tæve så trak han et kuld, men der kunne være flere år imellem. Johannes var Mr. Korthår i Vendsyssel, en Guds benådet praktiker. Det med udstilling syntes han var noget fis, men et nødvendigt onde. Han var jæger, fiske- og hundemand om en hals, og når ellers der var tid til det, var han møbelpolstrer og tæppemontør. Hans enorme karisma og betydning for korthåren i vores landsdel vil aldrig blive overgået. Han var, som han var, og det kunne man så lide eller lade være. Han var mit store forbillede, og ham vil jeg kunne huske i detaljer for altid. Desværre gik han bort alt for tidligt. 

Kennel Vorrevangen  v/ Karl Lund var kendt for at lave meget smukke hunde med især et meget ædelt hoved, men også mange vinderklasseplaceringer gik til denne kennel. Det han er mest kendte for, er nok 3 kuldsøskende: Goss – Gitta – Gina, der alle blev udstillingschampions. Dem blev der i øvrigt mange af  fra denne kennel. Karl var en dygtig avler og havde meget stor indsigt i korthårens eksteriør. Sluttede af med ren udavl på Lystlund Bas, som også blev en succes.

Kennel Rugbjerg v/ Andreas Haugård. Vorrevangens Ghitta var hans første avlsmatador, senere kom så Alice og Girl til. Også her er lavet mange korthår, der er nået helt til tops både på udstillings- og brugssiden. Mest kendt blev kennelen nok på de 3 kuldsøskende Nobel, Nanok og Nitouche, der alle blev jagtchampions.  Rugbjergs Nitouche blev også DKCH, de 3 var efter de to CH Rugbjergs Girl og Nordboen Tarok. Jeg var næsten et helt år uden hund for at vente på hende, men hun var om nogen værd at vente på. Hun blev mit store gennembrud på alle fronter i hundesporten. Som det kan ses, blev hun både udstillings- og jagtchampion og Danmarksmester i 1989. Hende skylder jeg meget. Hun figurerer som oldemor hos mange af de mest vindende hunde vi har i dag, og jeg møder stadigvæk hunde, der ligner hende meget.

De to ovennævnte kenneler var mine store forbilleder. De lavede begge så smukke hunde med gode brugsegenskaber, at man kun kunne se op til dem. Imponerende resultater kan de hver især bryste sig af. De ligger begge som grundsten i mine linier. Min vision og mit mål var at nå op på niveau med dem. Når man nu er rigtig sportsmand, så er uafgjort ikke godt nok, så jeg vil gerne lidt foran dem, men om det lykkes, ved jeg ikke, men jeg har da forhåbentlig nogle år endnu at arbejde videre i.. 

Kennel Lystlund v/ Otto Brunhøj har nu præget korthåren mere eller mindre i 40 år. Utallige hunde har Otto lavet. Han er nok den, der har arbejdet mest med udavl her i landet, de nordiske lande, Tyskland, Amerika - ja måske flere steder har Otto handlet hund. Udfordrende, opsøgende og aldrig mangel på mod har gjort, at navnet Lystlund findes overalt. DKCH Lystlunds Bas er nok den mest berømte af Ottos hunde. Den var i mange år på alles læber, og han findes i et utal af stamtavler. Desværre nåede jeg ikke at bruge ham i avl, men har senere brugt nogle af hans sønner. De senere år er det nok DKJCH Lystlunds E. Rebell, der har kastet mest glas over kennelen.

Kennel Lundergård v/ Flemming Konnerup. Chateau var eneste avlstæve i kennelen. Hun var efter de to CH Vorrevangens Gina og Arque. Efter parring med Rys og Lystlunds Bas (far og søn) blev hun mor til mange smukke hvalpe, hvoraf nogle nåede helt op på udstillingstoppen. Også schweiss udmærkede de sig ved. Kennelens adelsmærke var de ædle hoveder. Så da jeg på et tidspunkt kunne se, at der skulle forbedringer til på det punkt, var valget jo let. Begge linier passede perfekt til min.  DKCH Lundergårds Paw (efter Rys) brugte jeg to gange med stor succes. Næste gang var det Ciko (Bas), der var lettere og mindre af type. Men nu faldt størrelsen på hundene meget, og det var i det hele taget to vidt forskellige kuld trods den tætte forbindelse. Der var kun 3 hvalpe i kuldet, to hanner og så  Steffi. Hende vender vi tilbage til.

Nogle af de hanner som optræder i mine og mange andres stamtavler er:
CH Tahoo Feuk
v/ Arild Andersen
CH Yack v/ Per Dahl, skulle efter sigende være den hund i Danmark, der har haft flest parringer
Ras
v/ Vagn Jensen, var en hurtig og stort gående hund, med utallige placeringer.
CH Arque v/ Arne Mikkelsen, også Arque var placeret mange gange.
BR&DKCH Taso v/ Holger Højrup. Titlerne siger næsten alt, meget benyttet avlshund i flere år.
CH Nordboen Tarok v/ Holger Højrup mest kendt gennem parringerne med Ch.
Rugbjergs Girl.
Rys - Nordboen Ras og JCH Lystlunds E. Rebell alle v / Knud Hansen. Jeg tvivler på Knud selv har styr på, hvor mange placeringer de 3 hunde haft. I mange år var Knud fast deltager på DM og endte også med at vinde det i 1998 med Rebell.
JCH Tell v/ Ole Egemose, han vandt selv meget og kunne give det videre i avlen.
Bjørn v/ Jens Erik Dissing, en hurtig og elegant hund, meget benyttet i avl.

Don Pedro v/ Johs.
Harring, hans eminente flotte søg, fart og stil og mange høje placeringer, var årsagen til at han blev meget benyttet i avl.
DKCH Rugbjergs Tjacho, v/ Benny Christensen – opnåede mange placeringer. Ham brugte jeg med stor succes i avl.
Rugbjergs Favør v/ Niels Jørgen Jørgensen, stammer fra første gang bestyrelsen  tog initiativ til at få parret 2 tæver i Tyskland, en rigtig stærk arbejdshund som fik for lidt betydning i avl.
Rømøs Khan v/ Per Svan - en rigtig god, alsidig hund af danske blodlinier tilsat et stænk fra Kennel Engholm i Tyskland, meget benyttet i avl og far til mange gode hunde.

 

       

       Korthår                                    Hvalpe                                               Mine egne resultater

 

        

        Links                                          Historier                                         

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

FOTO

 

 Foto af nordboer »
Her på dette link vil du kunne se fotos af nordboer.

 

 Foto af vindere »
Her på dette link vil du kunne se billeder af vindere der kommer fra kennel Nordboen.

 

 Stemnings billeder »
 På dette link vil du kunne se stemningsbillder fra vores ejendom.

 

 Prof.dog  »
Her har du et link til de produkter som jeg bruger og anbefaler.

 

 

Min tur til Kleemann prøven 2009.

 

Den tyske fuldbrugsprøve ved Christian Madsen.

 

Kontakt mig her.

Velkommen til Kennel Nordboen